Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Sikkerhed

Laboratorio-2Sikkerhed og kontrol af semulje og pasta

Hver af de tre af Pasta ZARAs fabrikker er udstyret med et laboratorium til kvalitative analyser hvor der er ansat kvalificeret personale til at foretage analyser og kontrol i forskellige stadier af produktionen. På alle indgående råvarer er der konkrete planer for analyse heraf og der er nogle tekniske specifikationer som sikrer, at de kemiske, fysiske, hygiejniske og kvalitative egenskaber er i overensstemmelse med de parametre, som er vedtaget ved lov.

Kontrol af semuljen

Personalets arbejde består af grundige kontroller af hvert læs semulje (hovedindgrediens i pasta) der kommer ind – endda før den bliver læsset i ciloerne:

Verifikation af papirerne, hygiejnisk kontrol af tankene, som anvendes til transport af semulje, kontrol af fugt, aske og protein niveauet i semuljen,  farven (det naturlige farve indeks testes for at være sikker på at få en standart farve til pasta), der testes tilstedeværelsen af klid i semuljen – der er en naturlig mængde af klid men det skal være indenfor visse grænser af æstetiske grunde, der laves en kornfordelingsanalyse, reologisk analyse, analyse af gluten indholdet, Chopin analyse (med alveograf), Brabender, Don (denne analyse bestemmer forekomsten af dexynivalenol).

Først efter at have bestået disse tests kan råvarerne læsses i Pasta ZARAs siloer og frigives til brug.

Testen og analysen
Laboratorio

Efter dette udfører laboratoriet en række tests for at fastslå følgende parametre:

pesticider, GMO, mikrobiologisk analyse, aflatoksiner, ocratoxins, tungmetaller, snavs test: alle ovenstående udføres af et eksternt laboratorium, SINAL – certificeret (SINAL er et organ, som attesterer analyselaboratorier) og anerkendt af officielle kontrol myndigheder. Laboratoriet, som desuden udfører test på produkter under forarbejdning (under tørrings fasen) og på det færdige produkt (slutningen af ​​tørrings fasen – klar til brug), alt dette med omhyggelig pleje for organoleptiske egenskaber og mikrobiologisk og kemisk analyse. Med dette formål på hjerte gennemføres der en række tests som bestemmer tilberedningstiden og en manipulationstest som har til formål at kontrollere hvor meget pastaen klistrer og den tilberedningsmodstand. Derudover er der også prøvesmagninger, panel tests og tests som giver beviser for holdbarheden.

Om Pasta Zara

Pasta ZARA har en over et århundrede lang en historie og har altid været drevet af familien Bragagnolo, i dag drives virksomheden af fjerde generation.
Læs mere…

Kontakt os

Pasta Zara Danmark
Brunagervej 1
DK-8361 Hasselager
Tlf: +45 2964 7021
E-mail: