Spaghetti carbonara
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Kog spaghettien i saltet vand. I mellemtiden hak da bacon, pil et fed hvidløg og knus det let. Put olie i en pande og steg hvidløg og bacon ved høj varme til det er brunt hele vejen rundt. Put æg i en skål, tilføj revet parmesan og pecorino ost, krydr med en smule salt og peber og bland forsigtigt med et ris eller en gaffel. Dræn spaghettien når den er ”al dente” og hæld den i panden ed bacon og bland det sammen med en træske. Tag panden af varmen og tilføj ægge blandingen og krydr med friskkværnet sort peber og vend det forsigtigt, så alle ingredienserne blandes.
Hvis saucen er for tynd, placér da panden på middel varme og varm en smule op igen.
Ingredienser til 4 personer
-
350 g spaghetti
-
100 g bacon
-
3 æg
-
1 fed hvidløg
-
50 g revet parmasan ost
-
1 spsk revet pecorino ost
-
salt
-
hel sort peber
Gennemsnitlig ernæringsmæssig værdi for 100gr pasta
Energi | 350 Kcal – 1483 Kj | Fedt | 1,2 g |
Protein | 12,0 g | Fedtstoffer* | 0,3 g |
Kulhudrat | 71,0 g | Sukkerarter | 3,2 g |
Fibre | 3,5 g | Natrium | 0,002 g |
* Mættet, monoumættede, polyumættede fedtstoffer