• Om Pasta Zara
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Om Pasta Zara

Fra lille fabrik til verdensleder

Familen Bragagnolo: Umberto, Arianna, Franca og Furio

Pasta ZARA har over et århundrede lang historie og har altid været drevet af familien Bragagnolo; det er i dag på sin fjerde generation. Denne forretnings historie, som fortsætter med succes,  har over årene forvandlet en lille fabrik til en verdensomspændende virksomhed. Hvert Bragagnolo familiemedlem som har nået toppen af virksomheden, har bragt innovation, udvikling og passion med sig. For at holde traditionen i live, har Bragagnolo altid investeret i mennesker, produkter og i fremtiden. I dag afspejler Furio, Arianna, Umberto og Franca perfekt denne iværksætterånd: de ser fremad, de ser udvikling men finder inspiration i deres rødder.

Pasta ZARA og familien Bragagnolo

Familien Bragagnolo har lavet pasta i mere end et århundrede. Det startede som en lille familievirksomhed, som senere voksede sig til en stor, stadig ekspanderende virksomhed. I løbet af disse år, har Pasta ZARAs produktion opretholdt deres grundlæggende principper: en omhyggelig udvælgelse af de bedste durumhvede semuljer og kun den nyeste teknologi anvendes i pasta-produktionen. En sti, der fandt den rette balance mellem tradition og innovation. Det er der, forskellen ligger.
timeline_pre_loader

1918

Foto-1-Castelfranco

Umberto Bragagnolo, Emanueles søn, besluttede at lade firmaet gå fra at være en lille virksomhed til at blive en industriel realitet, ved at flytte hovedkontoret fra Villarazzo til Castelfranco Veneto, i samme provins; Treviso. Det nye selskab blev kaldt Pastificio Elettrico BRAGAGNOLO.

1932

Foto-2-ZaraEn ny fabrik, som hedder Pastificio Adriatico, åbnede i byen Zara, som dengang tilhørte Italien og var hovedstaden i Venetian Dalmatia.

 

1943

Foto-4b-RieseByen Zara blev ødelagt af bomber. Ved slutningen af ​​Anden Verdenskrig, var Tito kommet til magten og fabrikken blev beslaglagt af regimet. Umberto BRAGAGNOLO blev tvunget til at forlade og opgive tanken om en anden fabrik. Han døde, efter kort tid i Castelfranco Veneto, i sit hjem under en razzia.

1965

Foto-4b-Riese2Virksomheden udviklede sig på en sådan måde, at et nyt og større produktionsanlæg var nødvendigt. Det blev bygget i Riese Pio X, som også er placeret i provinsen Treviso, og for at fejre virksomhedens gode oplevelser i Zara, tog de navnet.

1975

Foto-5-FrancoFranco BRAGAGNOLO, som havde overtaget ledelsen af ​​selskabet, havde den nødvendige indsigt til at kunne koncentrere sig udelukkende om eksport. Resultaterne sås med det samme: først i Østrig, så i Tyskland og i Grækenland. Gennem årene Pasta ZARA og dens produkter af høj kvalitet opnået succes på markeder over hele verden.

1997

Familen Bragagnolo: Umberto, Arianna, Franca og Furio

Den fjerde generation af BRAGAGNOLO familien: Franco passerer gradvist ledelsen af ​​virksomheden videre til sine børn Furio (formand), Arianna, Umberto og Franca.

2002

Foto-6-Muggia

Den anden fabrik af Pasta ZARA åbnes i Muggia ( Trieste ), og fordobler virksomhedens output.

2004

Pasta Zara vinder konkurrencen om at blive den første italienske eksportør og den anden producent af tørret pasta.

2009

Friulia, regional økonomisk Friuli Venezia Giulia, kommer og slutter sig til selskabet Pasta ZARA Spa, hvilket styrker selskabets udviklingsplan.

2010

Foto-7-Rovato

Pastificio Pagani, i Rovato (Brescia) er erhvervet og bliver det tredje produktionsanlæg i firmaet Pasta ZARA.

2012

decennale-muggia-1000

I 2012 fejrer Pasta ZARA 10-års jubilæet for åbningen i Muggia.

2013

Pasta Zara øger den sociale kapital: i virksomheden Simest (forretningsbank), samt Friulia.

Om Pasta Zara

Pasta ZARA har en over et århundrede lang en historie og har altid været drevet af familien Bragagnolo, i dag drives virksomheden af fjerde generation.
Læs mere…

Kontakt os

Pasta Zara Danmark
Brunagervej 1
DK-8361 Hasselager
Tlf: +45 2964 7021
E-mail: