• I love pasta
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

I love pasta

Pasta er kultur

Kulturarv med høj energisk værdi

Pasta, som er valgt som Kulturarv for menneskeheden af UNESCO, har en høj energisk værdi med et diskret proteinindhold. Energiindhold er omkring 350 kcal i 100 g. Fedt indholdet er meget lavt (1%).

Vitaminer og jern

Pasta indeholder absolut ingen kolesterol

Pasta er rig på vitaminer fra B-familien og også på jern. Det indeholder også lidt natrium og absolut ingen kolesterol. Desuden har de, som spiser pasta regelmæssigt et lavere indhold af triglycerid og derved kan man se pasta som forebyggende for hjertesygdomme.

Gør dig glad

Alle de sure bør spise pastaskruer

Pasta forbedrer folks humør! Det oplyser ernæringseksperterne ved IPO (International Pasta Organisation) på grundlag af videnskabelige beviser. Glukosen udløser et forhøjet niveau af serotonin som også er kaldt glædes hormonet.

Pasta slanker

Hvem mon er Europas tyndeste befolkning?

Pasta gør dig slank! Ifølge statistikkerne er italienerne den tyndeste befolkning i Europa, takket være Middelhavskost, baseret på pasta.

Spise for ledere

``I må ikke fjerne pastaen fra mit bord``

Pasta kan ikke mangle på en leders bord. En undersøgelse foretaget af Club de Papillion viste, at ved en brunch ville italienske ledere give afkald på kager, brød, fisk og snacks. Pasta var den madvare, som blev nævnt færreste gange.

Not Made in China

Hjembragte Marco Polo pasta fra Kina?

Var pasta bragt til Italien af Marco polo efter hans berømte rejse til Kina? Dette er en myte som man ikke skal kreditere. Marco Polo kom tilbage fra rejsen i 1295 og pastaen var kommet til Italien meget før det! Iøvrigt havde den pasta han fik i Kina, intet med Italiensk hvedepasta at gøre!

Turen går til Italien

Kan man spise tråd der er lavet af mel?

Pasta blev første gang nævnt i Italien i 1154, hvad man ved af, da der i en turistguide af den arabiske geograf Al Idrin blev talt om “en tråd lignende mad, lavet af mel”.

Hvem laver mest?

Italienerne prducerer 3,2 millioner tons pasta

Italien er den største producent af pasta. I Italien produceres 3,2 millioner tons, som svarer til 26% af den globale produktion. Pasta er elementært for mange italienere, som spiser pasta til frokost og aften 7 dage i ugen.

Bliv gammel med pasta

Pasta er en livsforlængende smagsoplevelse

Pasta forlænger dit liv. Det viser en undersøgelse foretaget af Washington University of St. Louis og offentliggjort på Science Academy tidsskrift i USA: “En kost med lavt energiske indhold, der består af 46% kulhydrater, forlænger dit liv, og har en beskyttende virkning mod flere sygdomme.

Pasta mod sygdomme

Pasta med tomatsovs forebygger prostata sygdomme

Pasta er til stor gavn for prostata. Dette konkluderede nogle forskere på Illinois University, der brugte 32 mænd ramt af prostatakræft som testpersoner. Resultatet: “For at forebygge prostata sygdomme, er der intet bedre end en kost baseret på pasta med tomatsovs”.

Farve

Hvorfor har pasta ikke den samme farve?

Noget af den pasta som sælges i butikkerne har en meget gul farve – anden pasta har en mere hvid farve. Hvorfor? Det er simpelt nok: Den gule pasta er lavet i en teflon form ved højere temperaturer, den lysere pasta er lavet i en bronzeform ved lavere temperaturer og i en langsommere process.

Casanova

Sådan kan man også erklære sin kærlighed

Casanova var vild med pasta! Den berømte venetianske herre skrev i 1734 et digt til ære for makaroni. I den tid spiste han efter sigende nok pasta til at blive kronet til Prince og Maccheroni.

Om Pasta Zara

Pasta ZARA har en over et århundrede lang en historie og har altid været drevet af familien Bragagnolo, i dag drives virksomheden af fjerde generation.
Læs mere…

Kontakt os

Pasta Zara Danmark
Brunagervej 1
DK-8361 Hasselager
Tlf: +45 2964 7021
E-mail: